miercuri, 6 mai 2009

Cele mai ciudate boli

Nu stiu ce mi-a venit dar am sa postez despre cele mai ciudate boli intalnite pana acum si care nu au inca leac. Imaginile care vi le voi arata va vor speria, chiar poate ingrozi.
Voi incepe cu Progeria sau sindromul Hutchinson-Gilford: maladia apare la copii si se manifesta printr-o imbatranire accelerata, prematura. Desi la nastere copilul nu prezinta nici un simptom, primele semne ale bolii apar inainte ca acestia sa implineasca 2 ani. Media de varsta pana cand traiesc acesti copii este de 13 ani dar s-au intalnit si cazuri cand acestia au trait pana la 21 ani.
progeriaO alta boala ciudata este Fasceita necrozanta: Efectele acestei boli extrem de rare sunt acelea ca distruge pielea, dar si grasimea de sub aceasta, iar uneori chiar si muschii. Tesuturile afectate mor foarte repede, de aceea se spune despre o persoana care are fasceita necrozanta ca este infectata cu o bacterie "mancatoare de carne".

fasceita necrozantaCea mai ciudata boala dintre toate mi se pare boala Lewandowsky-Lutz: aceasta se manifesta prin cresterea unor excrescente cheratinoase, in special, pe maini. Primele manifestari ale afectiunii apar inca din copilarie, iar in acest moment nu exista un tratament pentru ea. De curand, in tara noastra a fost operat un om care suferea de aceasta boala, iar prof.dr. Ioan Lascar, de la Spitalul de Urgenta Floreasca, a reusit sa-i indeparteze printr-o interventie chirurgicala o parte din ecxrescentele de pe o mana.
Lewandowsky-LutzSi eu zic sa ma opresc aici pentru ca devine deja prea greu de citit si privit.

Un comentariu:

  1. Apoy mai baga, prea putzin ai pus. Eu as mai fi scris despre Argyria, boala care n'are vindecare si apare din cauza intoxicarii cu argint si astfel pielea omului devine albastra..mai e de mentzionat sindromul Proteus(vezi cazul omului elefant Joseph Merrick), sindr. Moebius (adik muschii fetzei sunt paralizati si n'ai nicio expr. faciala, apoi Fibrodisplasia progresiva unde hti cresc oasele prea mult si ajungi imobil ca o statuie, Hipertricoza aka boala omului varcolac (iti creste excesiv de mult par peste tot si nu'l potzi da jos), etc :) sunt f. multe, poate o sa scriu eu mai multe :-D

    take care >:D<

    Ale.

    RăspundețiȘtergere