vineri, 8 mai 2009

Stiati ca ....

M-am gandit ca astazi sa fac un post intitulat: Stiati ca ....
Si iata acum si curiozitatile:

Stiati ca moliile fug daca in dulap, pe rafturi sau atarnate printre haine se pun cateva pachecuriozitatetele de frunze uscate de menta? Hainele vor capata si un miros discret de prospetime. Efectul creste daca se pun si cateva pachetele cu coji de portocale.

Stiati ca un pahar cu apa fierbinte ingheata mai repede in frigider decat unul cu apa rece?

Stiati ca aerul din interiorul casei este de obicei de 2 pana la 5 ori mai poluat decat cel din exterior (si poate ajunge pana la 10 ori), conform Agentiei pentru Protectia Mediului Inconjurator din Statele Unite?

Stiati ca un melc poate dormi vreme de 3 ani?

Stiati ca Thomas Edison, inventatorul becului, se temea de intuneric?

Stiati ca jocul de carti a fost inventat de chinezi in 1120?

Stiati ca numele de Google este o greseala de ortografie? Initial trebuia sa se numeasca Googol, un termen din matematica, care reprezinta un numar mare, egal cu 10100, adica 1 urmat de 100 de zerouri. Termenul a fost inventat de Milton Sirotta, nepotul de 9 ani al matematicianului american Edward Kasner.
Motorul de cautare urma sa primeasca acest nume datorita rolului pe care-l are: de a organiza cantitatea imensa de informatie disponibila pe web.

Stiati ca in ziua de azi este ceva jignitor sa arati cuiva degetul mijlociu? Dar acum sute de ani gestul avea alta semnificatie. Inaintea bataliei de la Agincourt din 1415, francezii, anticipand victoria lor asupra Angliei, au decis sa le taie degetul mijlociu tuturor soldatilor luati prizonieri. Asta pentru ca fara degetul mijlociu le va fi imposibil sa mai traga cu arcul si astfel sa mai ia parte la vreo lupta pe viitor.
Insa francezii au pierdut acea batalie iar soldatii englezi ii batjocoreau aratandu-le degetul mijlociu, pe care acestia intentionasera sa li-l taie.

Stiati ca ..Pastele este calculat in functie de fazele Lunii? Astfel Pastele cade intotdeauna in prima duminica de dupa prima Luna Plina de dupa echinoctiul de primavara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu