Ciorba de perisoare este o ciorba care de obicei in zona de unde sunt eu se consuma mai mult de Anul Nou, practic la ocazii. Nu ma intrebati de ce pentru ca sincer nu stiu :)
Ingrediente: (2 portii ciorba perisoare)
2 morcovi
1 pastarnac
1 ceapa
O legatura patrunjel, marar
1 gulie
300 gr oase de porc sau vita
300 gr carne tocata (vita sau porc)
2 oua
2 linguri smantana
Se curate si se taie legumele. Se caleste ceapa in putin ulei si cu putina boia dulce. Se adauga apoi legumele taiate rondele sau cubulete (dupa preferinta). Se calesc si ele si se adauga putina sare. Se pun apoi bucatile de oase si se adauga apa. Se lasa la foc mic si se aduna spuma de carne de fiecare data cand se formeaza. Cand legumele sunt aproape fierte se adauga perisoarele.
Perisoarele se obtin din amestecare carnii tocate cu 2 linguri de orez, putin patrunjel tocat si marar (optional), un ou, sare si piper. Se poate adauga si putin pesmet daca compozitia este prea lichida.
Se formeaza mingiute mici si se adauga in ciorba. Dupa ce s-au fiert perisoarele se condimenteaza ciorba, daca mai este nevoie si se acreste cu putina sare de lamaie (dupa gust).
Cand s-a mai racit ciorba se adauga amestecul de ou cu smantana precum si restul de patrunjel tocat.
Pofta Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu